Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.

Hans controleert de kite met 1 hand bij Schellinkhout Markermeer, 68 jaar.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar met instructeur Maxime.

Vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha, Noordpier Wijk aan Zee.

Mathijs probeert op het board te komen na wat uren oefenen met verschillende kites.

Downwinder van Wijk aan Zee naar Castricum en weer terug met de trekker.

Jelle zet zich zelf op het board met oosten wind bij Edam.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider
Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggyen is een mooie opstap naar kitesurfen en leer je ook sneller. Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee zijn de locaties om te kitebuggyen of voor een kitebuggy les. Beide hebben een enorm breed strand wat elk aangroeit door de Noorpier en Zuidpier van het Noordzee kanaal. Bij het strand van IJmuiderslag is er altijd een hard plateau waar de zee niet komt. Hier zijn we dus niet afhankelijk van het getij wat we in Wijk aan zee wel hebben.

Als je ervaring hebt met kiten en kitebuggyen dan kan je een 4 lines kite gebruiken waarmee je ingehaakt bent op een kite harnas. Wij geven het hele jaar door kitebuggy les in Wijk aan Zee en IJmuiden dit is afhankelijk van de windrichting. Ook een kitebuggy huren is het hele jaar mogelijk in Wijk aan zee en IJmuiden. Als er toch geen wind is op jou geplande dag dan zouden we kunnen gaan suppen op  zee, in Haarlem of Spaarnwoude.

Kitebuggyen beginners

Met de eerste les leer je de powerkite goed onder controle te krijgen met alle safety’s die daar bij horen. Hierna kan je al de kitebuggy in stappen en je laten rijden terwijl je genoeg power in de vlieger probeert te houden. De IKO gecertificeerde instructeur staat op de achteras waardoor hij dicht bij je is en tips kan geven.

Kitebuggyen gevorderden

Tijdens de gevorderde kitebuggy les leren we je om meer snelheid met de kitebuggy te maken. Ook leren we je bochten maken, remmen, aan de wind rijden en je vlieger onder controle houden in allerlei situatie’s. Als je dit lukt ben je klaar om zelf te gaan kitebuggyen en kun je een kitebuggy huren.

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Weer condities kitebuggyen

Een kitebuggy les wordt gegeven met elke windrichting van 6 – 24 knopen (2 – 7 beaufort). Met westen en oosten wind kunnen we het hele strand over met de kitebuggy. Met wind uit het zuidwesten of noordwesten, gaan we schuin het strand over. Het brede strand van Wijk aan Zee en IJmuiden zijn hier uitstekend geschikt voor.

Met laag water zijn de omstandigheden het best bij Wijk aan Zee, dan is het strand groter en door het harde zand goed te berijden. Bij IJmderslag zijn we niet afhankelijk van het getij omdat het strand hier nog breder is. De kitebuggys van Kiteflow hebben een verende achter-as en extra grote wielen die het rijden door zacht zand mogelijk maken.

 • Met 6 – 24 knopen / 2 – 7 beaufort
 • Laag water
 • Elke windrichting
 • Hele jaar door

Materiaal kitebuggy

We hebben kitebuggy’s van Peter Lynn met een extra brede geveerde achteras. Deze zorgen ervoor dat je minder snel omslaat en de comfortabeler zit. Ook de 2-lijns en 4-lijns kites zijn van Peter Lynn. Beginners starten met de 2-lijns kite. Gevorderden kiten ingehaakt met de 4-lijns kite.

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Wijk aan Zee

Kitebuggy Wijk aan Zee

Locatie kitebuggy Wijk aan Zee

Je kan je auto op de parkeerplaats van de Noorpier Wijk aan Zee (Velsen-Noord) gratis parkeren. Direct op de parkeerplaats zit Kiteflow. Links onder restaurant Sea You, in het pand onder het bord met strandfabriek erop. Vanuit hier ga je met de buggys en kites richting het strand waar de les zal plaats vinden.

Locatie kitebuggy IJmuiden

Je kan je auto parkeren op de parkeerplaats van strandopgang de Zuidpier. Dit is de grote parkeerplaats achter hotel Apollo die te bereiken is via de slagboom voordat je de boulevard op rijdt. Onze hoge Ford transit bus met Kiteflow erop zal daar staan. Vanuit hier ga je met de buggys en kites richting het strand waar de les zal plaats vinden.

Het is fijn als je een kwartier voor de afgesproken tijd op de parkeerplaats aanwezig kan zijn zodat er voldoende tijd is om eventueel om te kleden en over het strand te lopen naar de kitebuggy les locatie.

Het kitebuggyen zelf gebeurt in zone 3 van IJmuiden strand, dit is een kwartier over het strand lopen vanaf de parkeerplaats. Je kan er ook voor kiezen je auto te parkeren bij IJmuiderslag, vanaf hier is het minder ver lopen maar er zijn wel minder parkeerplaatsen beschikbaar.

IJmuiden kitesurfles parkeren

Kitebuggy IJmuiden

Prijs Kitebuggy les

 • 2 uur kitebuggyles
 • €35

  10+ Pers.

 •   6 / 9 Pers.
 •   4 / 5 Pers.
 •   3 Pers.
 •   2 Pers.
 •   Privé
 • 3 uur kitebuggyles
 • € 50

  10+ Pers.

 •   6 / 9 Pers.
 •   4 / 5 Pers.
 •   3 Pers.
 •   2 Pers.
 •   Privé

De prijzen zijn per persoon en inclusief materiaal. De prijs van een kitebuggy les voor meer dan 8 personen in overleg.

Kitebuggy materiaal huren

 • Kitebuggy / landboard + kite
 • €60

  2 uur

 •   3 uur
 •   hele dag (max 6 uur)

Wij verhuren kitebuggy materiaal aan oud studenten of gevorderde kitebuggyers. Voor het huren van een kitebuggy vragen wij een ID bewijs als borg. De onkosten van schade zijn geheel voor de huurder.

Reviews

by Timo on Kiteflow

3 lessen gehad van 3 instructeurs, allemaal top! Heb ook 1 privéles gehad en merkte toen wel wat sneller vooruitgang omdat je steeds opnieuw probeert, bij een gezamenlijke les moet je steeds even wachten, wat ook weer z'n voordeel heeft vooral bij de eerste les omdat je dan goed ...

by jorgen on Kiteflow
Top Kitelessen!

Ook als je geen 25 meer bent: kitesurfen is geweldig! Les gehad van Floor en Maxime. Persoonlijke aandacht, goede tips, en vooral: Floor geeft je altijd positieve feedback (ook als het nog niet erg lukt!).Goede sfeer, focus op veiligheid en techniek,nieuw materiaal. Je leert ...

Page 1 of 18:
«
 
 
1
2
3
 
»