Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.

Hans controleert de kite met 1 hand bij Schellinkhout Markermeer, 68 jaar.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar met instructeur Maxime.

Vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha, Noordpier Wijk aan Zee.

Mathijs probeert op het board te komen na wat uren oefenen met verschillende kites.

Downwinder van Wijk aan Zee naar Castricum en weer terug met de trekker.

Jelle zet zich zelf op het board met oosten wind bij Edam.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider

Les locaties kitesurfen

 

Wij gaan naar de beste spots van Noord-Holland waar op dat moment de meest gunstige omstandigheden zijn. Dit bepalen we vaak pas een of twee dagen van te voren aan de hand van de weersvoorspelling. Zo kunnen we met elke windrichting het water op en krijg je de leerzame ervaring om verschillende kitesurfspots met andere condities mee te maken.

Wijk aan Zee

 

Onze hoofd locatie is bij het strand van Wijk aan zee bij de Noordpier (officieel Velsen-Noord). Hier hebben we een vaste ruimte waar we warm kunnen omkleden en voorbereiden.

Dit is één van de beste en meest populaire kitesurfspot van ons land omdat wij in Nederland voornamelijk een zuid westen wind hebben in de zomer en dit ideaal is voor Wijk aan Zee van wegen de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles.

Het strand is hier erg groot bij de Noordpier Wijk aan Zee waardoor je veel ruimte hebt om te leren kitesurfen. Dit maakt het ook ideaal om een kitebuggyles te krijgen of te komen blokarten bij Wijk aan Zee.

IJmuiden

 

Wij gaan naar IJmuiden om kitesurfles te geven met pal zuiden wind, dan is het aflandig in Wijk aan Zee en met Noord westen wind dan is het mooi rustig net achter de pier van IJmuiden. Hier kan je lang staan en heb je met noorden wind geen last van stroming en golven.

Het strand van IJmuiden is enorm groot net als Wijk aan Zee. Hierdoor heb alle ruimte, wat op het binnenwater wel anders is.

Voor kitebuggyles en blokarten zijn we hier ook te vinden, dan bij IJmuiderslag wat iets zuiderlijker ligt van de pier van IJmuiden. Hier is het strand het grootst waardoor er altijd een hard stuk ligt waar je perfect kunt kitebuggyen, zelfs met hoog water.

Schellinkhout

 

Op Schellinkhout zijn we te vinden als de wind pal aanlandig is op Wijk aan Zee en IJmuiden (westen wind). Dan is het aan de kust niet gunstig voor een kitesurfles maar wel de beste omstandigheden om een kitebuggy les te krijgen vooral als het laag water is waardoor je een hard strand krijgt en voluit met je buggy over het strand kunt gaan.

Wanneer de zee te ruig zal zijn voor een kitesurfles of de wind te hard dan gaan we ook naar Schellinkhout. Hier heb je altijd vlak water en waait het meestal zo’n 5 knopen minder dan aan de kust.

Schellinkhout is wel een populaire plek, vooral in het weekend midden in de zomer en dan kan het nog wel eens te gezellig zijn op het water.

Edam

 

Naar Edam gaan we met oosten wind. Dan is de wind aflandig bij Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no go voor een kitesurfles. Vaak plannen we ook een kitesurfles bij Edam met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water.

Ook hier kan het nogal druk zijn net als bij Schellinkhout. Noord-Holland heeft weinig kitesurf spots met oosten wind.

Het is een vlakwater spot waar je op veel plekken kunt staan zodat je makkelijk bij je board kunt terug komen en tegen de wind kunt lopen.

Meestal schijnt het zonnetje vollop met oosten wind!!

Zandvoort

 

Als je in Zandvoort graag een kitesurfles zou willen van ons dan gaan we daar zeker ook naar toe. Altijd goed om een nieuwe/andere spot te verkennen. Wel zal  je hier meer last hebben van golven en stroming in vergelijking met Wijk aan Zee en IJmuiden.

Naar keuze

 

Wil je toch graag ergens anders een kitesurflesles krijgen dan horen we dat graag en gaan we daarheen als de weersomstandigheden en veiligheid het toelaten.