Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.

Hans controleert de kite met 1 hand bij Schellinkhout Markermeer, 68 jaar.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar met instructeur Maxime.

Vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha, Noordpier Wijk aan Zee.

Mathijs probeert op het board te komen na wat uren oefenen met verschillende kites.

Downwinder van Wijk aan Zee naar Castricum en weer terug met de trekker.

Jelle zet zich zelf op het board met oosten wind bij Edam.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider
Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Naar Edam gaan we als de zee te heftig is voor een kitesurfles en met oosten wind. Dan is de wind aflandig bij Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no go voor een kitesurfles. Kitesurfles Edam kent 2 verschillende spots, de 1e spot is wat groter en minder snel druk. De 2e spot is ongeveer 500 meter verder rijden langs de dijk en daar gaan we heen als het te druk is op de eerste spot.

Vaak plannen we ook een kitesurfles bij Edam met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water. Als we noorden wind hebben en de zee is met veel golfslag dan is Edam een perfecte plek om te leren kitesurfen. Meestal is het dan lekker rustig want de meeste mensen gaan alleen naar Edam met oosten wind.

Kitesurfles Edam eerste spot

Kitesurfen Edam

Dit is de eerste spot waar we meestal zijn, tenzij het te druk is dan gaan we 500 meter verderop. Parkeren kan je langs de dijk/weg voor de boeren camping. Hier is een trap de dijk op naar het strandje. We verzamelen bij de Kitebus van Kiteflow.

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam tweede spot

Kitesurfen Edam

Dit is de tweede spot waar we zijn als de eerste spot te druk is. Parkeren kan je langs de dijk/weg bij de trap de dijk op naar het strandje. We verzamelen bij de Kitebus van Kiteflow.

Windrichting kitesurfles Edam

Zie hiernaast de windroos voor de juiste windrichting om te gaan kitesurfen bij Edam. Met oosten wind is het vaak het drukste bij Edam. Er zijn dan weinig plekken in Noord-Holland om te kitesurfen. Vaak hebben we een aantal weken oosten wind in het voorjaar, midden zomer en najaar. Meestal schijnt de zon volop en krijgen we meer wind dan er vooraf voorspeld is. Op het midden van de dag zo rond 12 uur zakt de wind vaak even weg, ook al is dit niet voorspeld. Aan het einde van de dag, rond 17 uur, krijgen we bijna altijd een stuk meer wind dan er voorspeld is. Dit is alleen het geval met oosten wind of noord oosten wind.

Kiteflow geeft ook kitesurfles als de windrichting noord is. Dan blijven de meeste kitesurfers aan de kust dus dan is het heerlijk rustig op het water bij Edam. Zodra er zuid bij komt wordt het vlagerig en gaan we naar Schellinkhout om kitesurfles te geven.

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Reviews

by Timo on Kiteflow

3 lessen gehad van 3 instructeurs, allemaal top! Heb ook 1 privéles gehad en merkte toen wel wat sneller vooruitgang omdat je steeds opnieuw probeert, bij een gezamenlijke les moet je steeds even wachten, wat ook weer z'n voordeel heeft vooral bij de eerste les omdat je dan goed ...

by jorgen on Kiteflow
Top Kitelessen!

Ook als je geen 25 meer bent: kitesurfen is geweldig! Les gehad van Floor en Maxime. Persoonlijke aandacht, goede tips, en vooral: Floor geeft je altijd positieve feedback (ook als het nog niet erg lukt!).Goede sfeer, focus op veiligheid en techniek,nieuw materiaal. Je leert ...

Page 1 of 18:
«
 
 
1
2
3
 
»