Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.

Hans controleert de kite met 1 hand bij Schellinkhout Markermeer, 68 jaar.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar met instructeur Maxime.

Vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha, Noordpier Wijk aan Zee.

Mathijs probeert op het board te komen na wat uren oefenen met verschillende kites.

Downwinder van Wijk aan Zee naar Castricum en weer terug met de trekker.

Jelle zet zich zelf op het board met oosten wind bij Edam.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider
Kitesurfles IJmuiden Kiteflow

Kitesurfles IJmuiden

Kitesurfles IJmuiden

Wij gaan naar IJmuiden om kitesurfles te geven met pal zuiden wind, dan is het aflandig in Wijk aan Zee en met Noord westen wind dan is het mooi rustig net achter de pier van IJmuiden. Met de kitesurfles IJmuiden kan je lang staan bij de pier en heb je met noorden wind geen last van stroming en golven.

Het strand van IJmuiden is enorm groot net als Wijk aan Zee. Hierdoor heb alle ruimte, wat op het binnenwater wel anders is.

Voor kitebuggy les en blokarten zijn we hier ook te vinden, dan bij IJmuiderslag wat iets zuiderlijker ligt van de pier van IJmuiden. Hier is het strand het grootst waardoor er altijd een hard stuk ligt waar je perfect kunt kitebuggyen, zelfs met hoog water.

Kitesurfles IJmuiden parkeren

IJmuiden kitesurfles parkeren

Parkeren bij de kitebus op de parkeerplaats van strandopgang de Zuidpier. Dit is de grote parkeerplaats achter hotel Apollo die te bereiken is via de slagboom voordat je de boulevard op rijdt.

Kitesurfles IJmuiden Kiteflow

Kitesurfles IJmuiden

Kitesurfles IJmuiden Kiteflow

Kitesurfles IJmuiden

Windrichting kitesurfles IJmuiden

IJmuiden is het meest gunstig met noord westen wind. Pal noorden wind is wat aflandig dus dan niet aan te raden om te gaan kitesurfen. Met pal zuiden wind zullen wij hier ook zijn als de zee niet te heftig is, want dan is het niet goed bij Wijk aan Zee. Als de zee wel onstuimig zal zijn met noord westen wind of noord dan gaan we naar Muiderberg. Wanneer er te veel golfslag is met pal zuiden wind dan gaan we naar Schellinkhout om kitesurfles te geven.

IJmuiden staat bekend om de lange en mooie golven die ontstaan met noordwesten wind. Als deze er zijn met een windkracht vanaf 20 knopen dan is het hier erg druk met kitesurfers en windsurfers. De parkeerplaats is dan gevuld met campers van ondere andere duiters en surfers die hier een paar dagen willen genieten van de mooie condities.

 

Reviews

by Timo on Kiteflow

3 lessen gehad van 3 instructeurs, allemaal top! Heb ook 1 privéles gehad en merkte toen wel wat sneller vooruitgang omdat je steeds opnieuw probeert, bij een gezamenlijke les moet je steeds even wachten, wat ook weer z'n voordeel heeft vooral bij de eerste les omdat je dan goed ...

by jorgen on Kiteflow
Top Kitelessen!

Ook als je geen 25 meer bent: kitesurfen is geweldig! Les gehad van Floor en Maxime. Persoonlijke aandacht, goede tips, en vooral: Floor geeft je altijd positieve feedback (ook als het nog niet erg lukt!).Goede sfeer, focus op veiligheid en techniek,nieuw materiaal. Je leert ...

Page 1 of 18:
«
 
 
1
2
3
 
»