Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.

Hans controleert de kite met 1 hand bij Schellinkhout Markermeer, 68 jaar.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar met instructeur Maxime.

Vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha, Noordpier Wijk aan Zee.

Mathijs probeert op het board te komen na wat uren oefenen met verschillende kites.

Downwinder van Wijk aan Zee naar Castricum en weer terug met de trekker.

Jelle zet zich zelf op het board met oosten wind bij Edam.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

Arrow
Arrow
Slider

Les locaties kitesurfen

Wij gaan naar de beste spots van Noord-Holland waar op dat moment de meest gunstige omstandigheden zijn. Dit bepalen we vaak pas een of twee dagen van te voren aan de hand van de weersvoorspelling.

Wijk aan Zee

Onze hoofd locatie is op het strand Wijk aan zee bij de Noordpier (Velsen-noord). Dit is één van de beste en meest populaire kitesurfspot van ons land omdat wij in Nederland voornamelijk een zuid westen wind hebben in de zomer en dit ideaal is voor Wijk aan Zee van wegen de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles.

Het strand is hier erg groot bij de Noordpier Wijk aan Zee waardoor je veel ruimte hebt om te leren kitesurfen. Dit maakt het ook ideaal om een kitebuggy les te krijgen op Wijk aan Zee.

IJmuiden

Ook gaan we naar IJmuiden om kitesurfles te geven vooral met pal zuiden wind want dan is het aflandig in Wijk aan Zee en met Noorden wind als de zee ruw is dan is het mooi rustig net achter de pier in IJmuiden.

Voor kitebuggy les zijn we hier ook te vinden, dan bij IJmuiderslag wat iets zuiderlijker ligt van de pier van IJmuiden.

Schellinkhout

Op Schellinkhout zijn we te vinden als de wind pal aanlandig is op Wijk aan Zee en IJmuiden (westen wind). Dan is het aan de kust niet gunstig voor een kitesurfles maar wel de beste omstandigheden om een kitebuggy les te krijgen vooral als het laag water is waardoor je een hard strand krijgt en voluit met je buggy over het strand kunt gaan.

Edam

Naar Edam gaan we als de zee te heftig is voor een kitesurfles en met oosten wind. Dan is de wind aflandig op Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no go voor een kitesurfles. Vaak plannen we ook een kitesurfles op Edam met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water.

Zandvoort

Als je in Zandvoort graag een kitesurfles zou willen van ons dan gaan we daar zeker ook naar toe. Altijd goed om een nieuwe/andere spot te verkennen. Wel zal  je hier meer last hebben van golven en stroming in vergelijking met Wijk aan Zee en IJmuiden.

Naar keuze

Wil je toch graag ergens anders een kitesurflesles krijgen dan horen we dat graag en gaan we daarheen als de weersomstandigheden en veiligheid het toelaten.