Een efoil kopen van E-Takuma of een elektrisch surfboard kopen.

Efoil kopen van E-Takuma

Efoil kopen

Efoil kopen

Efoil kopen

Takuma Concept is een Frans/Japans bedrijf met meer dan 20 jaar ervaring in de watersport. Zij zijn een samenwerking aangegaan met Yamaha, Samsung en Bb Talkin om deze fantastische E-foil te ontwikkelen onder de naam E-Takuma. Sinds begin 2019 is hij op de markt dus de eerste kinderziektes zijn eruit. Een scherpe prijs van
€ 6799,- voor een complete E-foil van een Europees bedrijf. Naast Frankrijk zijn de E-foil boards en onderdelen ook in België en Nederland op voorraad.

Kiteflow is dealer/distributeur voor Nederland E-Takuma Efoils. Wij hebben de Efoils sinds begin 2019 in gebruik en zijn super stocked! De E-foils zijn degelijk gebouwd en heel gebruiksvriendelijk. Alles is waterdicht dus er kan weinig verkeerd gaan.

Heb je interesse in een board? Je bent welkom voor een testronde in Haarlem. Neem contact op met Floor van Kiteflow voor meer informatie.

Motor en propeller van Yamaha

In samenwerking met Yamaha is er een 3 KW (kilowatt) motor ontwikkeld voor deze Efoil. De betrouwbaarheid van Yamaha in een waterdicht systeem zal je niet laten terug zwemmen.

5 blads propeller

De speciaal ontwikkelde 5 blads propeller zorgt voor een snelheid van max 34 km/u. Zeer efficiënt met de 3 KW motor, waardoor je 1,5 uur over het water kan scheren. Al is rond de 20 km/u hard genoeg om lekker te cruisen en hoog te blijven op de foil.

Efoil kopen

Efoil kopen

Batterij E-Takuma

Efoil kopen

Batterij van Samsung

Deze Efoil batterij is ontwikkeld door Samsung en is volledig waterdicht, net als alle onderdelen van de Efoil. Hij heeft een laadtijd van 2 uur en 50 minuten. De Efoil batterij heeft een vermogen van 43,2 V – 35 Ah en is een Lithium-ion variant. Dezelfde batterij heeft Samsung voor de Tesla auto ontworpen. De E-foil batterij weegt 11 kg. Ook komt er binnenkort een lichtere variant waarmee je een half uur kunt varen.

Op de batterij kun je aan de hand van 5 lampjes zien hoe vol hij nog is. Hier zit ook de aan-uitknop op om het hele systeem van de Efoil op te starten. Een extra batterij is fijn om te hebben voor nog langer plezier op het water. Kosten voor een losse Efoil batterij zijn: € 1799.

Remote van Bb Talkin

Bb Talkin is marktleider op het gebied van waterdichte communicatiesystemen. De afstandsbediening werkt op bluetooth, heeft een eigen accu en zit in een waterdichte case, zoals ook bij Gopro wordt gebruikt.

De afstandsbediening is voorzien van cruise control en een boost knop om makkelijker het water uit te komen. Je geeft gas met het wieletje bovenop, deze blijft hangen tot waar jij wilt. Zo werkt hij meteen als cruise control waardoor je automatisch op de juiste snelheid blijft. Achterop zit een tricker die je loslaat wanneer je valt en zo de motor uitzet. Het koortje doe je om je arm zodat je hem niet verliest, al blijft hij wel drijven.

Efoil afstandsbediening

Efoil kopen van E-Takuma

Efoil mast van E-Takuma kopen

Wil jij een Efoil kopen

Standaard carbon foil van 1600 en 1900 cm²

Met de Efoil is een 1600 mm² of 1900 m² wing meegeleverd. Hoe groter de wing, hoe stabieler je staat. Bij de Efoil komt een aluminium mast van 70 cm, gemeten van voet tot foil.

1300 cm² foil

Voor €499,- meerprijs krijg je een 1300 mm² carbon wing. Hiermee kan je sneller bewegen en zal je topsnelheid ook verhogen. Dit geeft een totaal ander vaargedrag en gevoel van je E-foil. In het najaar van 2020 komt er een 1000 mm² carbon wing uit voor nog meer wendbaarheid.

Het board

Het board is 6,4 inch groot, heeft een volume van 150 liter en weegt zonder onderdelen 9 kg. Dit maakt hem geschikt voor zowel de beginner als de meer ervaren rider. Met een kleinere foil eronder zal hij snel genoeg zijn voor een meer gevorderde rider. Het Efoil board is gemaakt van EPS fiberglas, net zoals een surfboard. Dit maakt het board makkelijk te repareren mocht je iets hebben geraakt.

Nieuw carbon board

Vanaf juli is er een nieuw carbon board. Deze zal 5’3 inch groot zijn en gaat standaard geleverd worden met een 1300 mm² carbon foil. De mast zal 10cm langer worden en er is een optie voor een kleinere batterij. Dit zal het totaal gewicht een stuk lichter maken dan de huidige E-foil. Een exemplaar voor de meer advance rider die laat zien dat E-Takuma vol in ontwikkeling is.

Efoil board kopen

Efoil kopen van E-Takuma

Efoil board kopen

Koelsysteem

Takuma heeft een eigen koelsysteem ontworpen wat te herkennen is aan de koelribben aan de onderzijde van het board. Alle onderdelen onder de kap worden ook gekoeld door water. De bak loopt vol wanneer de E-foil in het water ligt. Met het wegvaren en omhoog komen van het board zal het water uit de bak lopen.

C.E. keurmerk

De Efoil van E-Takuma heeft een C.E. keurmerk.

CE betekent niet meer dan het in overeenstemming zijn met de Europese wetgeving. Die wetgeving heeft als doel consumenten te beschermen tegen onveilige producten op de markt. De markering verklaart dat het product conform de Europese richtlijnen is en dus veilig in gebruik.

Efoil kopen van E-Takuma

Efoil tassen

Tassen

De Efoils worden geleverd met twee kwalitatieve tassen. Eén voor het board en één voor de mast, wing en ESC (regelaar). De tas is volledig open te ritsen, zodat je kan opbouwen terwijl het board nog op de tas ligt.

De tweede tas zit in een foam omhulsel voor extra bescherming van de wing, mast en motor. De accu is zonder tas goed te transporteren doordat deze van een handvat is voorzien.

Efoil Video’s