Met Kiteflow kan je Kitebuggy bij IJmuiden en Wijk aan Zee.

Kitebuggy IJmuiden

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggyles

Kitebuggyen is een mooie opstap naar kitesurfen en leer je ook sneller. IJmuiden en Wijk aan Zee zijn de locaties om te kitebuggyen. Beide hebben een enorm breed strand wat elk aangroeit door de Noorpier en Zuidpier van het Noordzee kanaal. Bij het strand van IJmuiderslag is er altijd een hard plateau waar de zee niet komt. Hier zijn we dus niet afhankelijk van het getij wat we in Wijk aan zee wel hebben.

Als je ervaring hebt met kiten en kitebuggyen dan kan je een 4 lines kite gebruiken waarmee je ingehaakt bent op een kite harnas. Wij geven het hele jaar door kitebuggyles in Wijk aan Zee en IJmuiden. Wel zijn we afhankelijk van de windrichting. Ook een kitebuggy huren is het hele jaar mogelijk in Wijk aan zee en IJmuiden. Als er toch geen wind is op jou geplande dag, kunnen we als alternatief gaan suppen en Efoilen op  zee, in Haarlem of Spaarnwoude.

Kitebuggyen beginners

Met de eerste les leer je de powerkite goed onder controle te krijgen met alle safety’s die daarbij horen. Hierna kan je al de buggy in stappen en je laten rijden, terwijl je genoeg power in de vlieger probeert te houden. De IKO gecertificeerde instructeur staat op de achteras waardoor hij dicht bij je is en tips kan geven.

Kitebuggyen gevorderden

Tijdens de gevorderde kitebuggy les leren we je om meer snelheid met de kitebuggy te maken. Ook leren we je bochten maken, remmen, aan de wind rijden en je vlieger onder controle houden in allerlei situaties. Als dit lukt, ben je klaar om zelf te gaan kitebuggyen en kun je een kitebuggy huren.

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Weercondities kitebuggyen

Een kitebuggy les wordt gegeven met elke windrichting van 6 – 24 knopen (2 – 7 beaufort). Met westen- en oostenwind kunnen we het hele strand over met de kitebuggy. Met wind uit het zuidwesten of noordwesten, gaan we schuin het strand over. Het brede strand van Wijk aan Zee en IJmuiden zijn hier uitstekend geschikt voor.

Met laag water zijn de omstandigheden het best bij Wijk aan Zee; dan is het strand groter en door het harde zand goed te berijden. Bij IJmderslag zijn we niet afhankelijk van het getij, omdat het strand hier nog breder is. De kitebuggy’s van Kiteflow hebben een verende achter-as en extra grote wielen die het rijden door zacht zand mogelijk maken.

 • Met 6 – 24 knopen / 2 – 7 beaufort
 • Laag water
 • Elke windrichting
 • Hele jaar door

Kitebuggy materiaal

We hebben kitebuggy’s van Peter Lynn met een extra brede geveerde achteras. Deze zorgen ervoor dat je minder snel omslaat en comfortabeler zit. Ook de 2-lijns en 4-lijns kites zijn van Peter Lynn. Beginners starten met de 2-lijns kite. Gevorderden kiten ingehaakt met de 4-lijns kite.

Kiteflow buggy en kite

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Locatie kitebuggy Wijk aan Zee

Je kunt de auto op de parkeerplaats van de Noorpier Wijk aan Zee (Velsen-Noord) gratis parkeren. Direct op de parkeerplaats zit Kiteflow. Links onder restaurant Sea You, in het pand onder het bord met strandfabriek erop. Vanuit hier ga je met de buggy’s en kites richting het strand waar de les zal plaatsvinden.

Locatie kitebuggy IJmuiden

Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats van strandopgang de Zuidpier. Dit is de grote parkeerplaats achter hotel Apollo die te bereiken is via de slagboom voordat je de boulevard op rijdt. Onze hoge Ford transit bus met Kiteflow erop zal daar staan. Vanuit hier ga je met de buggy’s en kites richting het strand waar de les zal plaatsvinden.

Het is fijn als je een kwartier voor de afgesproken tijd op de parkeerplaats aanwezig kan zijn zodat er voldoende tijd is om eventueel om te kleden en over het strand te lopen naar de kitebuggy leslocatie.

Het kitebuggyen gebeurt in zone 1 en 3 van IJmuiden strand. Zone 3 is een kwartier over het strand lopen vanaf de parkeerplaats. Je kan er ook voor kiezen de auto te parkeren bij IJmuiderslag, vanaf hier is het minder ver lopen maar er zijn wel minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Kitebuggy IJmuiden en Wijk aan Zee

Prijs kitebuggyles

Kitebuggyles 2 uur

35

/10+ pers.

 • 6 / 9 pers   € 40
 • 4 / 5 pers   € 45
 • 3 pers         € 55
 • 2 pers         € 75
 • Privé         € 120

Kitebuggyles 3 uur

50

/10+ pers.

 • 6 / 9 pers   € 55
 • 4 / 5 pers   € 60
 • 3 pers         € 75
 • 2 pers         € 100
 • Privé          € 150

De prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en materiaal. 

Prijs verhuur Kitebuggy/landboard en powerkites

Kitebuggy / landboard + kite
Verhuur

40

/1 uur

 • 2 uur € 60
 • 3 uur € 80
 • Hele dag € 100 (max 6u)

Powerkite 2 lijns
Verhuur

15

/1 uur

 • 2 uur € 30
 • 3 uur € 40
 • Hele dag € 60 (max 6u)

Powerkite 4 lijns
Verhuur

25

/1 uur

 • 2 uur € 50
 • 3 uur € 65
 • Hele dag € 80 (max 6u)

We verhuren kitebuggy materiaal aan oud studenten of gevorderde kitebuggyers. Voor het huren van een kitebuggy en powerkites vragen wij een ID bewijs als borg. De onkosten van schade zijn geheel voor de huurder.

Reviews Kiteflow

Kitesurfschool Kiteflow
4.9
Gebaseerd op 49 recensies
powered by Google
Hugo Vloon
Hugo Vloon
15:02 21 Dec 20
In september begonnen met kitesurf lessen bij Kiteflow. In de afgelopen maanden ben ik van het leren een kite te besturen naar zelfstandig varen gekomen in 8 lessen. De instructeurs zijn altijd zeer professioneel en de sfeer is erg relaxed. Absolute aanrader!
Peter Kooren
Peter Kooren
07:56 30 Oct 20
Vorige week ge-e-foild met Floor als instructeur. Alsof je op een vliegend tapijt staat. Super ervaring!
Angela
Angela
15:20 30 Aug 20
Moai 10.6 sup board besteld, snelle levering!Vandaag uitgeprobeerd en wat een fijn board.Smaakt naar veel meer mooie tochten....bedankt!
Loudspeaker Kees
Loudspeaker Kees
13:21 23 Jul 20
Eerste keer alleen op de Efoil bij Floor en Ed. Krijg je snel de smaak te pakken. Amper twee weken later nog een keer in een Duoles om de ervaring te delen..beide in Spaarndam.Perfect om de ervaring te voelen om op een 'vliegend tapijt' te vliegen...😂Groeten van Kees en Donna....
Mike Culum
Mike Culum
09:05 11 Jun 20
E-Foil les gehad van Floor bij Kiteflow. Was een te gekke ervaring. Heel leuk om te doen. Goede locatie, duidelijke uitleg, veel lol gehad. Komen zeker nog een keer terug. Bedankt Floor
Jan Cramer
Jan Cramer
17:23 27 May 20
Vandaag met Floor aan het Efoilen geweest in Haarlem. Top. De efoil was prima. Makkelijk te starten en kon al vrij snel ‘vliegen’.De communicatie met Kiteflow was goed. Snelle reactie en goede afspraken. Kortom. Erg tevreden. Ik kom snel nog een keer langs. Dank.
Peter Winterman
Peter Winterman
15:31 22 May 20
Fantastische duoles gehad in Wijk aan Zee. Breed strand, stevige wind en goed kitemateriaal. Prettige communicatie met enthousiaste leraar via helm zodat hij je tijdens het kiten goede tips kon geven. Met de juiste aandacht voor veiligheid, helemaal top!!
John hop
John hop
12:42 13 May 20
Heb heel veel gehad aan de lessen bij Ed ,gezellige sfeer en veel gelachen. En sinds kort op eigen houtje doorgegaan met de kite sport.Zou je het kiten willen proberen zou ik zeker bij deze jongens aankloppen. Bedankt voor de basis en tot in wijk aan zee. Groetjes John Hop
Robert Niessen
Robert Niessen
09:42 21 Aug 19
Ik heb voor Kiteflow gekozen omdat zij (kite-)lesgeven m.b.v. een radiohelm, zo krijg je meteen en ook in een constante flow te horen wat je fout en - vooral - wat je goed doet. Deze aanpak beviel mij uitstekend. Eenmaal aan het lessen bleken de (sympathieke) instructeurs ook nog eens heel geduldig... en altijd bereid om uit te leggen wáárom iets zus of zo moet. Echt helemaal top.Het weer was alle drie mijn lessen trouwens ook perfect. Ik weet niet helemaal zeker of dat ook aan hen te danken is. Ik sluit het niet uit.lees meer
Lasse 1901
Lasse 1901
15:15 17 Aug 19
Ik en mijn broertje hebben samen kitesurf les genomen bij kiteflow en dat was super leuk! De eerste les werd eerst goed uitgelegd wat de veiligheid van de kite was en hoe je hem zelf kon optuigen. We hadden al vlieger ervaring dus konden meteen het water in om te body dragen. Nadat het body dragen... goed ging mochten we het met een board proberen en aan het einde van de les konden we de waterstart en een stukje varen.De tweede les hadden we weer een hele aardige en enthousiaste instructeur. We begonnen meteen op het water en na 15 minuten hadden mijn broertje en ik het weer onder de knie. Toen zijn we gaan oefenen met het terug varen en na een paar aanwijzingen lukte dat en hebben de hele les geoefend met het zelfstandig aantrekken van je board en heen en weer varen.Het waren 2 top dagen met hele aardige instructeurs. We hebben het goed en veilig geleerd en kunnen nu zelfstandig gaan oefenen en aan de hand van YouTube filmpjes het verder kunnen oefenen en leren. Dus als je wilt leren kitesurfen moet je naar kiteflow gaan!lees meer
Martijn Kroonstuiver
Martijn Kroonstuiver
18:21 18 Jul 19
Samen met vriend een sup board gehuurd bij Kiteflow. Gemakkelijk en snel een afspraak gemaakt contact via WhatsApp. Na een duidelijke uitleg over gebruik en techniek konden we direct van start op onze goede, betrouwbare en schone planken. Het suppen zelf hadden we al verrassend snel onder de knie... en was zeer relaxend. We hadden de boards de hele dag tot onze beschikking en hoefden alleen maar een bericht te sturen om ze weer te laten ophalen.Ik was direct verkocht en na goed advies van de eigenaar van Kiteflow heb ik een sup board bij hem besteld. Ik wilde hem graag snel hebben dus hij heeft ervoor gezorgd dat ik een dag later al met mijn eigen sup het water op kon. Tijdens mijn eerste rondje suppen kwam ik hem nog tegen en heeft hij me zelfs nog wat extra advies gegeven.Conclusie: mijn ervaring met Kiteflow is dat ze uiterst vriendelijk, zeer behulpzaam en erg betrouwbaar zijn. Ik kan het iedereen aanraden!lees meer
Niels Onsman
Niels Onsman
22:08 27 Jun 19
4 duo kitelessen gehad bij kiteflow. Het was een super toffe ervaring en veel geleerd. De lessen van Ed, Jeroen en Floris zijn zeker aan te raden. Ze hebben veel kennis en hebben veel tips kunnen geven. Hierdoor zijn we nu klaar om zelf veel uren te maken met onze eigen set!
Raymond Looze
Raymond Looze
19:36 27 Jun 19
Super fijne lessen gehad van Ed en Floris. Goed materiaal en met name communicatie via helm met "oortje" waardoor je op afstand kunt overleggen en waarbij instructeur optimaal kan coachen op zelfs paar honderd meter afstand. Dit verhoogd effectiviteit vd training ontzettend!
Volgende beoordelingen