Kitesurfschool Kiteflow geeft al 10 jaar kitesurfles Amsterdam.

Kitesurfles Amsterdam

Leren kitesurfen rondom Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam en omgeving

We gaan naar de beste kitesurfspots rondom Amsterdam waar op dat moment de meest gunstige omstandigheden zijn om te gaan kitesurfen. De kitesurfles locatie bepalen we een dag van tevoren aan de hand van de weersvoorspelling. Zo kunnen we met elke windrichting het water op en krijg je de leerzame ervaring om verschillende kitesurfspots met andere condities mee te maken. Kitesurfles Amsterdam wordt het ook weleens genoemd, doordat al onze leslocaties in 40 minuten te rijden zijn vanuit Amsterdam.

Vaste locatie Wijk aan Zee

Onze hoofdlocatie is bij het strand van Wijk aan zee bij de Noordpier (officieel Velsen-Noord). Hier hebben we een vaste ruimte waar we warm kunnen omkleden en voorbereiden.

Dit is een van de beste en meest populaire kitesurfspot van ons land, omdat wij in Nederland voornamelijk een zuidwestenwind hebben in de zomer. Dit is ideaal voor Wijk aan Zee, vanwege de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken, waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles. Lees meer over kitesurfles bij Wijk aan Zee.

Het strand is hier erg groot bij de Noordpier Wijk aan Zee, waardoor je veel ruimte hebt om te leren kitesurfen. Dit maakt het ook ideaal om een kitebuggyles te krijgen, of te komen blokarten bij Wijk aan Zee.

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Amsterdam kitesurfles

Kitesurfles Amsterdam

Locatie IJmuiden

Wij gaan naar IJmuiden om kitesurfles te geven met pal zuidenwind, dan is het aflandig in Wijk aan Zee en met noordwestenwind. Dan is het mooi rustig net achter de pier van IJmuiden. Hier kan je lang staan en heb je met noordenwind geen last van stroming en golven.

Het strand van IJmuiden is enorm groot, net als Wijk aan Zee. Hierdoor heb je alle ruimte, wat op het binnenwater wel anders is. Lees meer over kitesurfles bij IJmuiden.

Voor kitebuggyles en blokarten zijn we hier ook te vinden, dan bij IJmuiderslag, wat iets zuiderlijker ligt van de pier van IJmuiden. Hier is het strand het grootst, waardoor er altijd een hard stuk ligt waar je perfect kunt kitebuggyen, zelfs met hoog water.

Locatie Schellinkhout

Bij Schellinkhout zijn we te vinden als de wind pal aanlandig is op Wijk aan Zee en IJmuiden (westenwind). Dan is het aan de kust niet gunstig voor een kitesurfles, maar wel de beste omstandigheid om een kitebuggyles te krijgen. Vooral als het laag water is, waardoor je een hard strand krijgt en voluit met je buggy over het strand kunt gaan.

Wanneer de zee te ruig zal zijn voor een kitesurfles of de wind te hard, dan gaan we ook naar Schellinkhout. Hier heb je altijd vlak water en waait het meestal zo’n 5 knopen minder dan aan de kust.

Schellinkhout is wel een populaire plek, vooral in het weekend midden in de zomer, dan kan het nog wel eens te gezellig zijn op het water. Lees meer over kitesurfles bij Schellinkhout.

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Amsterdam

Locatie Edam

Naar Edam gaan we met oostenwind. Dan is de wind aflandig bij Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no-go voor een kitesurfles. Vaak plannen we ook een kitesurfles bij Edam met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnenwater.

Ook hier kan het nogal druk zijn, net als bij Schellinkhout. Noord-Holland heeft weinig kitesurfspots met oostenwind. Edam is een vlakwaterspot waar je op veel plekken kunt staan, zodat je makkelijk bij je board kunt terug komen en tegen de wind kunt lopen.

Meestal schijnt het zonnetje vollop met oostenwind!! Lees meer over kitesurfles bij Edam.

Locatie Muiderberg

Bij Muiderberg zijn we te vinden als de zee te heftig is voor een kitesurfles met noordenwind. Met noordoostenwind zijn we ook bij Muiderberg, want dan is het aflandig aan de kust.

Muiderberg is een mooie kitesurfspot om te leren kitesurfen, omdat het lang ondiep blijft. Een nadeel aan Muiderberg is dat het hier snel druk is en je weinig ruimte hebt aan de kant om op te bouwen.

Vaak plannen we een kitesurfles bij Muiderberg om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnenwater. Kitesurfles Muiderberg is een van de 5 kitesurfles locaties waar Kiteflow les geeft. Lees meer over kitesurfles bij Muiderberg.

Kitesurfschool kiteflow

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfschool kiteflow

Kitesurfles Amsterdam

Locatie naar keuze

Wil je toch graag ergens anders een kitesurfles krijgen, dan horen we dat graag en gaan we daarheen als de weersomstandigheden en veiligheid het toelaten. We staan altijd open om nieuwe kitesurfspots te ontdekken, of jou alle voor- en nadelen te laten zien van jouw spot waar je graag heen wilt. Lees onder tab kitesurfles meer over onze kitesurfles locaties.

Kitesurfschool Kiteflow

Kitesurfles Wijk aan Zee

Radio in helm

Kitesurfles Wijk aan Zee container

Vaste locatie

Kitesurfles Wijk aan Zee icon

7 dagen per week

Kitesurfles Wijk aan Zee IKO

IKO gecertificeerd

Kitesurfles Wijk aan Zee kitebus

Mobiel

Prijs Kitesurfles

Privéles

160

/2,5 uur

 • 1 op 1 met instructeur
 • 2 daagse € 310
 • 3 daagse € 460
 • 4 daagse € 610
 • 5 daagse € 760
 • Proefles €90 (1,5u op land)

Duoles

110

/pp 2,5 uur

 • Meest populaire!
 • 2 daagse € 210
 • 3 daagse € 310
 • 4 daagse € 410
 • 5 daagse € 500
 • Proefles €75 (2u op land)

3 Personen

95

/pp 3 uur

 • Met 1 instructeur
 • 2 daagse € 180
 • 3 daagse € 270
 • 4 daagse € 360
 • 5 daagse € 450
 • Te boeken met 3 personen.

De prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en materiaal. De tijden zijn inclusief omkleden. De prijzen van meerdere lessen zijn geldig bij aankoop in één keer vooraf of na de eerste les. De cursusprijs voor privé kitesurfles of met 2 personen komt ongeveer op hetzelfde uit, omdat je bij privéles minder lessen nodig hebt om het te leren. Les tegoed is niet inwisselbaar voor geld.

Reviews Kiteflow

Kitesurfschool Kiteflow
4.9
Gebaseerd op 49 recensies
powered by Google
Hugo Vloon
Hugo Vloon
15:02 21 Dec 20
In september begonnen met kitesurf lessen bij Kiteflow. In de afgelopen maanden ben ik van het leren een kite te besturen naar zelfstandig varen gekomen in 8 lessen. De instructeurs zijn altijd zeer professioneel en de sfeer is erg relaxed. Absolute aanrader!
Peter Kooren
Peter Kooren
07:56 30 Oct 20
Vorige week ge-e-foild met Floor als instructeur. Alsof je op een vliegend tapijt staat. Super ervaring!
Angela
Angela
15:20 30 Aug 20
Moai 10.6 sup board besteld, snelle levering!Vandaag uitgeprobeerd en wat een fijn board.Smaakt naar veel meer mooie tochten....bedankt!
Loudspeaker Kees
Loudspeaker Kees
13:21 23 Jul 20
Eerste keer alleen op de Efoil bij Floor en Ed. Krijg je snel de smaak te pakken. Amper twee weken later nog een keer in een Duoles om de ervaring te delen..beide in Spaarndam.Perfect om de ervaring te voelen om op een 'vliegend tapijt' te vliegen...😂Groeten van Kees en Donna....
Mike Culum
Mike Culum
09:05 11 Jun 20
E-Foil les gehad van Floor bij Kiteflow. Was een te gekke ervaring. Heel leuk om te doen. Goede locatie, duidelijke uitleg, veel lol gehad. Komen zeker nog een keer terug. Bedankt Floor
Jan Cramer
Jan Cramer
17:23 27 May 20
Vandaag met Floor aan het Efoilen geweest in Haarlem. Top. De efoil was prima. Makkelijk te starten en kon al vrij snel ‘vliegen’.De communicatie met Kiteflow was goed. Snelle reactie en goede afspraken. Kortom. Erg tevreden. Ik kom snel nog een keer langs. Dank.
Peter Winterman
Peter Winterman
15:31 22 May 20
Fantastische duoles gehad in Wijk aan Zee. Breed strand, stevige wind en goed kitemateriaal. Prettige communicatie met enthousiaste leraar via helm zodat hij je tijdens het kiten goede tips kon geven. Met de juiste aandacht voor veiligheid, helemaal top!!
John hop
John hop
12:42 13 May 20
Heb heel veel gehad aan de lessen bij Ed ,gezellige sfeer en veel gelachen. En sinds kort op eigen houtje doorgegaan met de kite sport.Zou je het kiten willen proberen zou ik zeker bij deze jongens aankloppen. Bedankt voor de basis en tot in wijk aan zee. Groetjes John Hop
Robert Niessen
Robert Niessen
09:42 21 Aug 19
Ik heb voor Kiteflow gekozen omdat zij (kite-)lesgeven m.b.v. een radiohelm, zo krijg je meteen en ook in een constante flow te horen wat je fout en - vooral - wat je goed doet. Deze aanpak beviel mij uitstekend. Eenmaal aan het lessen bleken de (sympathieke) instructeurs ook nog eens heel geduldig... en altijd bereid om uit te leggen wáárom iets zus of zo moet. Echt helemaal top.Het weer was alle drie mijn lessen trouwens ook perfect. Ik weet niet helemaal zeker of dat ook aan hen te danken is. Ik sluit het niet uit.lees meer
Lasse 1901
Lasse 1901
15:15 17 Aug 19
Ik en mijn broertje hebben samen kitesurf les genomen bij kiteflow en dat was super leuk! De eerste les werd eerst goed uitgelegd wat de veiligheid van de kite was en hoe je hem zelf kon optuigen. We hadden al vlieger ervaring dus konden meteen het water in om te body dragen. Nadat het body dragen... goed ging mochten we het met een board proberen en aan het einde van de les konden we de waterstart en een stukje varen.De tweede les hadden we weer een hele aardige en enthousiaste instructeur. We begonnen meteen op het water en na 15 minuten hadden mijn broertje en ik het weer onder de knie. Toen zijn we gaan oefenen met het terug varen en na een paar aanwijzingen lukte dat en hebben de hele les geoefend met het zelfstandig aantrekken van je board en heen en weer varen.Het waren 2 top dagen met hele aardige instructeurs. We hebben het goed en veilig geleerd en kunnen nu zelfstandig gaan oefenen en aan de hand van YouTube filmpjes het verder kunnen oefenen en leren. Dus als je wilt leren kitesurfen moet je naar kiteflow gaan!lees meer
Martijn Kroonstuiver
Martijn Kroonstuiver
18:21 18 Jul 19
Samen met vriend een sup board gehuurd bij Kiteflow. Gemakkelijk en snel een afspraak gemaakt contact via WhatsApp. Na een duidelijke uitleg over gebruik en techniek konden we direct van start op onze goede, betrouwbare en schone planken. Het suppen zelf hadden we al verrassend snel onder de knie... en was zeer relaxend. We hadden de boards de hele dag tot onze beschikking en hoefden alleen maar een bericht te sturen om ze weer te laten ophalen.Ik was direct verkocht en na goed advies van de eigenaar van Kiteflow heb ik een sup board bij hem besteld. Ik wilde hem graag snel hebben dus hij heeft ervoor gezorgd dat ik een dag later al met mijn eigen sup het water op kon. Tijdens mijn eerste rondje suppen kwam ik hem nog tegen en heeft hij me zelfs nog wat extra advies gegeven.Conclusie: mijn ervaring met Kiteflow is dat ze uiterst vriendelijk, zeer behulpzaam en erg betrouwbaar zijn. Ik kan het iedereen aanraden!lees meer
Niels Onsman
Niels Onsman
22:08 27 Jun 19
4 duo kitelessen gehad bij kiteflow. Het was een super toffe ervaring en veel geleerd. De lessen van Ed, Jeroen en Floris zijn zeker aan te raden. Ze hebben veel kennis en hebben veel tips kunnen geven. Hierdoor zijn we nu klaar om zelf veel uren te maken met onze eigen set!
Raymond Looze
Raymond Looze
19:36 27 Jun 19
Super fijne lessen gehad van Ed en Floris. Goed materiaal en met name communicatie via helm met "oortje" waardoor je op afstand kunt overleggen en waarbij instructeur optimaal kan coachen op zelfs paar honderd meter afstand. Dit verhoogd effectiviteit vd training ontzettend!
Volgende beoordelingen