Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.

Hans controleert de kite met 1 hand bij Schellinkhout Markermeer, 68 jaar.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar met instructeur Maxime.

Suppen door Haarlem, een sportieve manier om de stad te zien.

Vaste locatie bij strandpaviljoen Aloha, Noordpier Wijk aan Zee.

Mathijs probeert op het board te komen na wat uren oefenen met verschillende kites.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Downwinder van Wijk aan Zee naar Castricum en weer terug met de trekker.

Jelle zet zich zelf op het board met oosten wind bij Edam.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider
Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Naar Edam gaan we als de zee te heftig is voor een kitesurfles en met oosten wind. Dan is de wind aflandig bij Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no go voor een kitesurfles. Kitesurfles Edam kent 2 verschillende spots, de 1e spot is wat groter en minder snel druk. De 2e spot is ongeveer 500 meter verder rijden langs de dijk en daar gaan we heen als het te druk is op de eerste spot.

Vaak plannen we ook een kitesurfles bij Edam met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water. Als we noorden wind hebben en de zee is met veel golfslag dan is Edam een perfecte plek om te leren kitesurfen. Meestal is het dan lekker rustig want de meeste mensen gaan alleen naar Edam met oosten wind.

Kitesurfles Edam eerste spot

Kitesurfen Edam

Dit is de eerste spot waar we standaard zijn, tenzij het te druk is dan gaan we 500 meter verderop. Bij geen bericht zullen we hier zijn. Parkeren kan je langs de dijk/weg voor de boeren camping. Hier is een trap de dijk op naar het strandje. We verzamelen bij de Kitebus van Kiteflow.

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam tweede spot

Kitesurfen Edam

Dit is de tweede spot waar we zijn als de eerste spot te druk is. Parkeren kan je langs de dijk/weg bij de trap de dijk op naar het strandje. We verzamelen bij de Kitebus van Kiteflow.

Windrichting kitesurfles Edam

Zie hiernaast de windroos voor de juiste windrichting om te gaan kitesurfen bij Edam. Met oosten wind is het vaak het drukste bij Edam. Er zijn dan weinig plekken in Noord-Holland om te kitesurfen. Vaak hebben we een aantal weken oosten wind in het voorjaar, midden zomer en najaar. Meestal schijnt de zon volop en krijgen we meer wind dan er vooraf voorspeld is. Op het midden van de dag zo rond 12 uur zakt de wind vaak even weg, ook al is dit niet voorspeld. Aan het einde van de dag, rond 17 uur, krijgen we bijna altijd een stuk meer wind dan er voorspeld is. Dit is alleen het geval met oosten wind of noord oosten wind.

Kiteflow geeft ook kitesurfles als de windrichting noord is. Dan blijven de meeste kitesurfers aan de kust dus dan is het heerlijk rustig op het water bij Edam. Zodra er zuid bij komt wordt het vlagerig en gaan we naar Schellinkhout om kitesurfles te geven.

Kitesurfles Edam

Kitesurfles Edam

Reviews

Ik heb samen met een vriend gelest bij kiteflow en dat is heel goed bevallen. Kiteflow stelde ons in staat om snel te leren: na 3 à 4 duolessen stonden we op de plank en konden we stukjes varen. Ed maakte echt wat van de les. Wat ook heel fijn is, is dat er op verschillende locaties...

Nadat ik bij verschillende scholen al eerder de smaak voor het kitesurfen te pakken heb gekregen, de draad opgepakt bij Kiteflow, en hier zeker geen spijt van gehad. 2 privé lessen gehad van Ed wie op een hele geduldige en enthousiaste manier zijn lessen geeft. Ed ging elke keer ...

Page 1 of 19:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
WhatsApp WhatsApp ons