Kitesurfles Noord-Holland met radio in de helm. Kitesurfles Noord-Holland bij Kiteflow. Kitesurfles Noord-Holland rond om Amsterdam op 5 locaties. Kitesurfles Noord-Holland

Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.
efoil, vanaf juni bij Kiteflow.

Suppen door Haarlem, een sportieve manier om de stad te zien.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider
Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland is onze hoofd activiteit. Noord-Holland is de kitesurf provincie van Nederland door de vele kitesurf spots op Zee en binnenwater. Kiteflow geeft kitesurfles in Noord-Holland op 5 verschillende locaties die binnen 30 a 40 minuten te rijden zijn vanuit Amsterdam. Je kan kitesurfles krijgen op zee zoals Wijk aan Zee en aan het Markermeer zoals Schellinkhout.

We geven voornamelijk privé kitesurfles. Ook geven we les in groepjes van 2 cursisten, hier leer je veel van elkaar en kun je even op adem komen. Mocht het tijdens de les voorkomen dat er niveauverschil is tussen jou en je mede cursist, dan passen we daar het materiaal op aan. Met kites van 1,5 t/m 21 m² hebben we voor elke conditie het juiste materiaal.

Hoeveel kitesurflessen heb je nodig?

Gemiddeld hebben cursisten 5 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Vanaf dat punt kun je snel en veilig zelf het water op. Na afronding van de kitesurfcursus krijg je van ons een IKO level 2/3 certificaat waarmee je wereldwijd materiaal kunt huren.

Heb je de cursus compleet afgerond, dan kun je al aardig op het board blijven staan en weet je precies wat te doen in een eventuele noodsituatie. Je eerste sprong maken is nu een kwestie van oefening.

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Waarom kitesurfles bij Kiteflow

Proefles kitesurfen

Met een proefles leer je de basis van het vliegeren onder de knie krijgen. Dit doe je met een foilkite op het land. Je leert hoe je een grote foilkite kunt besturen. Powerkiten is makkelijk om te leren, je ontwikkelt veel kracht, en het geeft je een goed idee wat kitesurfen is.

Als dit je goed onder controle hebt gaan we de inflatable kite opzetten. Je krijgt uitleg over hoe je de lijnen uitloopt, aan de kite bevestigd en hoe je de kite oppompt. Ook zullen we het safety systeem uitleggen en gaan testen.

Prijzen; Prive € 90 voor 1,5 uur, met 2 personen € 75 pp voor 2 uur en met 3 personen € 60 pp voor 2 uur.

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Basis IKO-level 1

De eerste kennismaking met kitesurfen. Je leert de juiste locatie vinden, je materiaal optuigen, de kite oplaten en besturen. Daarnaast leer je de veiligheidssystemen gebruiken, zelfstandig een bodydrag uitvoeren en de vlieger oplaten vanuit het water. Een cursist met IKO-level 1 kan veilig met de vlieger omgaan en de gevaren van een locatie inschatten.

Vervolg IKO-level 2

Je leert een zijdelingse bodydrag uitvoeren terwijl je met één hand de kite bestuurt. De basis heb je achter de rug en het wordt tijd om te gaan waterstarten met het board. We gaan dieper in op de theorie, zoals voorrangsregels en over het waterstarten van je kite. Jezelf kunnen redden in het water is ook heel belangrijk, je leert wat te doen in een noodsituatie. Lees meer over IKO-level 2.

Gevorderde IKO-level 3

Je hebt de eerste meters al gemaakt met het board en het wordt tijd om aan de windse koers te leren varen door het board te kanten, je koers te veranderen door je gewicht op het board te verplaatsen, heel-side en toe-side te varen en gecontroleerde bochten te maken. Lees meer over IKO-level 3.

Voorrangsregels

Check hier de voorrangsregels voor kitesurfen die duidelijk in een cartoon zijn weergegeven.

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Weer condities kitesurfles

Wij geven kitesurfles met wind tussen 11 en 25 knopen (gelijk aan windkracht 4 en een dikke windkracht 6). Als de wind aflandig is (oostenwind), geven we geen kitesurflessen op zee. Met aflandige wind gaan we naar het Markermeer. Via onderstaande links kun je terecht voor actuele en windvoorspellingen. Windverwachting Wijk aan Zee en Actuele wind Rijkswaterstaat. Onder aan deze pagina kun je meer links vinden voor wind- en weersverwachtingen.

Kitesurfles Markermeer

Naar het Markermeer gaan we als de zee te heftig is voor een kitesurfles en met oosten wind. Dan is de wind aflandig op Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no go voor een kitesurfles. Vaak plannen we ook een kitesurfles op het Markermeer met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water.

Prijs kitesurfles

De prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en materiaal. De tijden zijn inclusief omkleden. De prijzen van meerdere lessen zijn geldig bij aankoop in één keer vooraf of na de eerste les. De cursusprijs voor privé kitesurfles of met 2 personen komt ongeveer op het zelfde uit omdat je bij privéles minder lessen nodig hebt om het te leren. Het tarief bij een groep van meer dan 3 personen in overleg.

Reviews

Van Kiteflow

Great first-time paddleboard experience

First time ever paddle boarding under Floor's guidance was a great experience. Yes, he speaks English too, so language is no barrier! We were a bit nervous but he was reassuring. Harder than it looks, but nobody fell in!

Top!

Ik heb voor Kiteflow gekozen omdat zij (kite-)lesgeven m.b.v. een radiohelm, zo krijg je meteen en ook in een constante flow te horen wat je fout en - vooral - wat je goed doet. Deze aanpak beviel mij uitstekend. Eenmaal aan het lessen bleken de (sympathieke) instructeurs ook nog...

Page 1 of 24:
«
 
 
1
2
3
 
»
 
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

sinds 2009

Kiteflow

WhatsApp WhatsApp ons