We zijn IKO gecertificeerd en geven kitesurfles Noord-Holland.

Kitesurfles noord holland

Leren kitesurfen in Noord-Holland

Kitesurfles Kiteflow sinds 2009

Kitesurfles Noord-Holland

Leren kitesurfen

Noord-Holland is de kitesurf provincie van Nederland door de vele kitesurfspots op zee en binnenwater. Kitesurfschool Kiteflow geeft kitesurfles op 5 verschillende locaties die binnen 30 à 40 minuten te rijden zijn vanuit Amsterdam. Je kan kitesurfles krijgen op zee, zoals Wijk aan Zee en aan het Markermeer, zoals Schellinkhout.

We geven voornamelijk privé kitesurfles. Ook geven we les in groepjes van 2 cursisten. Hier leer je veel van elkaar en kun je even op adem komen. Mocht het tijdens de les voorkomen dat er niveauverschil is tussen jou en je medecursist, dan passen we daar het materiaal op aan. Met kites van 1,5 t/m 21 m² hebben we voor elke conditie het juiste materiaal.

Hoeveel kitesurflessen heb je nodig?

Gemiddeld hebben cursisten 5 lessen nodig om zelfstandig te kunnen kitesurfen. Vanaf dat punt kun je snel en veilig zelf het water op. Na afronding van de kitesurfcursus krijg je van ons een IKO level 2/3 certificaat waarmee je wereldwijd materiaal kunt huren.

Heb je de cursus compleet afgerond, dan kun je al aardig op het board blijven staan en weet je precies wat te doen in een eventuele noodsituatie. Je eerste sprong maken is nu een kwestie van oefening.

Kitesurfles noord holland 2

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Noord-Holland

Waarom kitesurfles bij Kiteflow

Proefles kitesurfen

Met een proefles leer je de basis van het vliegeren onder de knie te krijgen. Dit doe je met een foilkite op het land. Je leert hoe je een grote foilkite kunt besturen. Powerkiten is makkelijk om te leren; je ontwikkelt veel kracht en het geeft je een goed idee wat kitesurfen is.

Als je dit goed onder controle hebt, gaan we de inflatable kite opzetten. Je krijgt uitleg over hoe je de lijnen uitloopt, aan de kite bevestigd en hoe je de kite oppompt. Ook zullen we het safety systeem uitleggen en gaan testen.

Prijzen proefles; Prive €100 voor 1,5 uur, met 2 personen €85 p.p. voor 2 uur en met 3 personen €65 p.p. voor 2 uur.

Kitesurfles noord holland 3

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfles Amsterdam

Kitesurfles Noord-Holland

Basis IKO-level 1

De eerste kennismaking met kitesurfen. Je leert de juiste locatie vinden, je materiaal optuigen, de kite oplaten en besturen. Daarnaast leer je de veiligheidssystemen gebruiken, zelfstandig een bodydrag uitvoeren en de vlieger oplaten vanuit het water. Een cursist met IKO-level 1 kan veilig met de vlieger omgaan en de gevaren van een locatie inschatten.

Vervolg IKO-level 2

Je leert een zijdelingse bodydrag uitvoeren terwijl je met één hand de kite bestuurt. De basis heb je achter de rug en het wordt tijd om te gaan waterstarten met het board. We gaan dieper in op de theorie, zoals voorrangsregels en over het waterstarten van je kite. Jezelf kunnen redden in het water is ook heel belangrijk; je leert wat te doen in een noodsituatie. Lees meer over IKO-level 2.

Gevorderde IKO-level 3

Je hebt de eerste meters al gemaakt met het board en het wordt tijd om aan de windse koers te leren varen door het board te kanten, je koers te veranderen door je gewicht op het board te verplaatsen, heel-side en toe-side te varen en gecontroleerde bochten te maken. Lees meer over IKO-level 3.

Voorrangsregels

Check hier de voorrangsregels voor kitesurfen die duidelijk in een cartoon zijn weergegeven.

Kitesurfen Kiteflow sinds 2009

Kitesurfles Noord-Holland

Kitesurfen Kiteflow sinds 2009

Kitesurfles Noord-Holland

Weercondities kitesurfles

Kiteflow geeft kitesurfles met wind tussen 11 en 25 knopen (gelijk aan windkracht 4 en een dikke windkracht 6). Als de wind aflandig is (oostenwind), geven we geen kitesurflessen op zee. Met aflandige wind gaan we naar het Markermeer. Via onderstaande links kun je terecht voor actuele windvoorspellingen. Windverwachting Wijk aan Zee en Actuele wind Rijkswaterstaat. Onderaan deze pagina kun je meer links vinden voor wind- en weersverwachtingen.

Kitesurfles Markermeer

Naar het Markermeer gaan we als de zee te heftig is voor een kitesurfles en met oostenwind. Dan is de wind aflandig op Wijk aan zee en IJmuiden en is het een no-go voor een kitesurfles. Vaak plannen we ook een kitesurfles op het Markermeer met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water.

Kitesurfles cadeaubon

Ben je op zoek naar een origineel en sportief cadeau?

Een cadeaubon van kiteflow mag voor alle activiteiten worden ingeleverd. Je mag zelf het tegoed bepalen, zodat de gelukkige kan kiezen voor welke activiteit hij de cadeaubon wilt gebruiken, of eventueel wat moet bijleggen. Stuur een appje naar Floor dan zal hij een tikkie voor de betaling sturen en de bon via de mail. Je kan de bon uitprinten maar deze mag ook digitaal worden ingeleverd.

De cadeaubon is officieel een jaar geldig maar daar zijn we niet zo streng in. Het komt vaak genoeg voor dat de bon in een volgend seizoen wordt verzilverd.

Cadeaubon kitesurfles Kiteflow

Kitesurfles cadeaubon

Kitesurfschool Kiteflow

Kitesurfles Wijk aan Zee

Radio in helm

Kitesurfles Wijk aan Zee container

Vaste locatie

Kitesurfles Wijk aan Zee icon

7 dagen per week

Kitesurfles Wijk aan Zee IKO

IKO gecertificeerd

Kitesurfles Wijk aan Zee kitebus

Mobiel


Prijs kitesurfles

Privéles

170

/2,5 uur

 • 1 op 1 met instructeur
 • 2 daagse € 330
 • 3 daagse € 490
 • 4 daagse € 650
 • 5 daagse € 800
 • Proefles €90 (1,5u op land)

Duoles

115

/pp 2,5 uur

 • Meest populaire!
 • 2 daagse € 220
 • 3 daagse € 325
 • 4 daagse € 430
 • 5 daagse € 530
 • Proefles €75 (2u op land)

3 Personen

95

/pp 3 uur

 • Met 1 instructeur
 • 2 daagse € 185
 • 3 daagse € 275
 • 4 daagse € 365
 • 5 daagse € 450
 • Te boeken met 3 personen.

De prijzen zijn per persoon en inclusief BTW en materiaal. De tijden zijn inclusief omkleden. De prijzen van meerdere lessen zijn geldig bij aankoop in één keer vooraf of na de eerste les. De cursusprijs voor privé kitesurfles of met 2 personen komt ongeveer op hetzelfde uit, omdat je bij privéles minder lessen nodig hebt om het te leren. Les tegoed is niet inwisselbaar voor geld.

Prijs kitesurf materiaal

Kitesurf materiaal

70

/Kite+bar

 • Kite + bar en board € 85
 • Kitesurfset + wetsuit en trapeze  € 90
 • Kiteboard twintip € 25
 • Kiteboard directional € 40

Wetsuit en meer

15

/Wetsuit

 • Trapeze € 15
 • Zwemvest € 10
 • Helm € 5
 • 10 rittenkaart kitesurfset € 750

We verhuren kitesurf materiaal aan oud studenten of ervaren kitesurfers. De maximale tijd is 3 uur lang voor bovenstaande prijs. Voor het huren van het materiaal vragen wij een ID bewijs als borg. De onkosten van schade zijn geheel voor de huurder.

Reviews Kiteflow

Kitesurfschool Kiteflow
4.9
Gebaseerd op 49 recensies
powered by Google
Hugo Vloon
Hugo Vloon
15:02 21 Dec 20
In september begonnen met kitesurf lessen bij Kiteflow. In de afgelopen maanden ben ik van het leren een kite te besturen naar zelfstandig varen gekomen in 8 lessen. De instructeurs zijn altijd zeer professioneel en de sfeer is erg relaxed. Absolute aanrader!
Peter Kooren
Peter Kooren
07:56 30 Oct 20
Vorige week ge-e-foild met Floor als instructeur. Alsof je op een vliegend tapijt staat. Super ervaring!
Angela
Angela
15:20 30 Aug 20
Moai 10.6 sup board besteld, snelle levering!Vandaag uitgeprobeerd en wat een fijn board.Smaakt naar veel meer mooie tochten....bedankt!
Loudspeaker Kees
Loudspeaker Kees
13:21 23 Jul 20
Eerste keer alleen op de Efoil bij Floor en Ed. Krijg je snel de smaak te pakken. Amper twee weken later nog een keer in een Duoles om de ervaring te delen..beide in Spaarndam.Perfect om de ervaring te voelen om op een 'vliegend tapijt' te vliegen...😂Groeten van Kees en Donna....
Mike Culum
Mike Culum
09:05 11 Jun 20
E-Foil les gehad van Floor bij Kiteflow. Was een te gekke ervaring. Heel leuk om te doen. Goede locatie, duidelijke uitleg, veel lol gehad. Komen zeker nog een keer terug. Bedankt Floor
Jan Cramer
Jan Cramer
17:23 27 May 20
Vandaag met Floor aan het Efoilen geweest in Haarlem. Top. De efoil was prima. Makkelijk te starten en kon al vrij snel ‘vliegen’.De communicatie met Kiteflow was goed. Snelle reactie en goede afspraken. Kortom. Erg tevreden. Ik kom snel nog een keer langs. Dank.
Peter Winterman
Peter Winterman
15:31 22 May 20
Fantastische duoles gehad in Wijk aan Zee. Breed strand, stevige wind en goed kitemateriaal. Prettige communicatie met enthousiaste leraar via helm zodat hij je tijdens het kiten goede tips kon geven. Met de juiste aandacht voor veiligheid, helemaal top!!
John hop
John hop
12:42 13 May 20
Heb heel veel gehad aan de lessen bij Ed ,gezellige sfeer en veel gelachen. En sinds kort op eigen houtje doorgegaan met de kite sport.Zou je het kiten willen proberen zou ik zeker bij deze jongens aankloppen. Bedankt voor de basis en tot in wijk aan zee. Groetjes John Hop
Robert Niessen
Robert Niessen
09:42 21 Aug 19
Ik heb voor Kiteflow gekozen omdat zij (kite-)lesgeven m.b.v. een radiohelm, zo krijg je meteen en ook in een constante flow te horen wat je fout en - vooral - wat je goed doet. Deze aanpak beviel mij uitstekend. Eenmaal aan het lessen bleken de (sympathieke) instructeurs ook nog eens heel geduldig... en altijd bereid om uit te leggen wáárom iets zus of zo moet. Echt helemaal top.Het weer was alle drie mijn lessen trouwens ook perfect. Ik weet niet helemaal zeker of dat ook aan hen te danken is. Ik sluit het niet uit.lees meer
Lasse 1901
Lasse 1901
15:15 17 Aug 19
Ik en mijn broertje hebben samen kitesurf les genomen bij kiteflow en dat was super leuk! De eerste les werd eerst goed uitgelegd wat de veiligheid van de kite was en hoe je hem zelf kon optuigen. We hadden al vlieger ervaring dus konden meteen het water in om te body dragen. Nadat het body dragen... goed ging mochten we het met een board proberen en aan het einde van de les konden we de waterstart en een stukje varen.De tweede les hadden we weer een hele aardige en enthousiaste instructeur. We begonnen meteen op het water en na 15 minuten hadden mijn broertje en ik het weer onder de knie. Toen zijn we gaan oefenen met het terug varen en na een paar aanwijzingen lukte dat en hebben de hele les geoefend met het zelfstandig aantrekken van je board en heen en weer varen.Het waren 2 top dagen met hele aardige instructeurs. We hebben het goed en veilig geleerd en kunnen nu zelfstandig gaan oefenen en aan de hand van YouTube filmpjes het verder kunnen oefenen en leren. Dus als je wilt leren kitesurfen moet je naar kiteflow gaan!lees meer
Martijn Kroonstuiver
Martijn Kroonstuiver
18:21 18 Jul 19
Samen met vriend een sup board gehuurd bij Kiteflow. Gemakkelijk en snel een afspraak gemaakt contact via WhatsApp. Na een duidelijke uitleg over gebruik en techniek konden we direct van start op onze goede, betrouwbare en schone planken. Het suppen zelf hadden we al verrassend snel onder de knie... en was zeer relaxend. We hadden de boards de hele dag tot onze beschikking en hoefden alleen maar een bericht te sturen om ze weer te laten ophalen.Ik was direct verkocht en na goed advies van de eigenaar van Kiteflow heb ik een sup board bij hem besteld. Ik wilde hem graag snel hebben dus hij heeft ervoor gezorgd dat ik een dag later al met mijn eigen sup het water op kon. Tijdens mijn eerste rondje suppen kwam ik hem nog tegen en heeft hij me zelfs nog wat extra advies gegeven.Conclusie: mijn ervaring met Kiteflow is dat ze uiterst vriendelijk, zeer behulpzaam en erg betrouwbaar zijn. Ik kan het iedereen aanraden!lees meer
Niels Onsman
Niels Onsman
22:08 27 Jun 19
4 duo kitelessen gehad bij kiteflow. Het was een super toffe ervaring en veel geleerd. De lessen van Ed, Jeroen en Floris zijn zeker aan te raden. Ze hebben veel kennis en hebben veel tips kunnen geven. Hierdoor zijn we nu klaar om zelf veel uren te maken met onze eigen set!
Raymond Looze
Raymond Looze
19:36 27 Jun 19
Super fijne lessen gehad van Ed en Floris. Goed materiaal en met name communicatie via helm met "oortje" waardoor je op afstand kunt overleggen en waarbij instructeur optimaal kan coachen op zelfs paar honderd meter afstand. Dit verhoogd effectiviteit vd training ontzettend!
Volgende beoordelingen

Kitesurfles locaties

Kitesurfschool Kiteflow

Schellinkhout

Kitesurfschool Kiteflow locatie IJmuiden

IJmuiden

Kitesurfles Wijk aan Zee

Wijk aan Zee

Vaste locatie

Kitesurfles Wijk aan Zee

Edam

Kitesurfles Wijk aan Zee

Muiderberg