Kiteflow geeft kitesurfles sinds 2009. We geven kitesurfles op vaste locatie Wijk aan Zee. De kitesurfles duurt 3 uur lang.

Semmy zijn eerste kitesurfles 9 jaar, Wijk aan Zee.
efoil, vanaf juni bij Kiteflow.

Suppen door Haarlem, een sportieve manier om de stad te zien.

Bastiaan zijn 2e les, 15 jaar.

Kitebuggyen met een vrijgezellenfeest, IJmuiden.

Yannick is de kite aan het waterstarten, 2e les Edam.

previous arrow
next arrow
Slider

Kitesurfles sinds 2009

We geven sinds 2009 kitesurfles in Wijk aan Zee met IKO gecertificeerde instructeurs. De kitesurflessen worden voornamelijk gegeven in Wijk aan Zee, IJmuiden, Schellinkhout, Muiderberg en Edam. Onze vaste locatie is gevestigd onder restaurant Sea You bij de parkeerplaats van de Noordpier Wijk aan Zee (Velsen-Noord).

We zijn daarnaast mobiel om altijd de beste spots uit te kiezen met de juiste windrichting. Kiteflow gelooft in volle aandacht dus wij geven privé kitesurfles of kitesurfles voor 2 personen, zodat je het kitesurfen snel en veilig onder de knie krijgt. Gemiddeld ben je in 5 kitesurflessen zelfstandig kitesurfer.

Kitesurfles Wijk aan Zee

Onze hoofd locatie is bij het strand van Wijk aan zee bij de Noordpier (officieel Velsen-Noord). Hier hebben we een vaste ruimte waar we warm kunnen omkleden en voorbereiden.

Dit is één van de beste en meest populaire kitesurfspot van ons land omdat wij in Nederland voornamelijk een zuid westen wind hebben in de zomer en dit ideaal is voor Wijk aan Zee van wegen de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles.

Het strand is hier erg groot bij de Noordpier Wijk aan Zee waardoor je veel ruimte hebt om te leren kitesurfen. Dit maakt het ook ideaal om een kitebuggy les te krijgen of te komen blokarten bij Wijk aan Zee.

Kitesurfles op het Markermeer

Op het Markermeer zijn we te vinden als de wind pal aanlandig is op Wijk aan Zee en IJmuiden (westen wind) of aflandig (oost). Dan is het aan de kust niet gunstig voor een kitesurfles maar wel de beste omstandigheden om een kitebuggy les te krijgen vooral als het laag water is waardoor je een hard strand krijgt en voluit met je buggy over het strand kunt gaan.

Wanneer de zee te ruig zal zijn voor een kitesurfles of de wind te hard dan gaan we ook naar Schellinkhout. Hier heb je altijd vlak water en waait het meestal zo’n 5 knopen minder dan aan de kust. Schellinkhout is wel een populaire plek, vooral in het weekend midden in de zomer en dan kan het nog wel eens te gezellig zijn op het water.

Naar Edam gaan we met oosten wind. Vaak plannen we ook een kitesurfles bij Edam met de studentes om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnen water.

Kitebuggy les

Ook kan je bij ons terecht voor een kitebuggyles. Eerst begin je met het controleren van een powerkite en daarna stap je al snel in de kitebuggy om over het strand te scheuren.

Een kitebuggy les is een perfecte opstap naar kitesurfen. Je leert goed omgaan met een powerkite en om met je kitebuggy richting te houden ten opzichte van de wind. Deze techniek gebruik je ook bij het kitesurfen. Als je dit al eens eerder hebt gedaan of al goed met een vlieger overweg kan, kun je ook een kitebuggy huren.

We hebben kitebuggy’s van Peter Lynn met geveerde en extra brede achteras. De 2 lijns en 4 lijns kite´s zijn ook van Peter Lynn.

Teamuitjes

Voor groepen en bedrijven organiseren we compleet verzorgde team-uitjes in de vorm van kite-adventures. Deze kunnen bestaan uit een powerkite les, kitebuggy les en kitesurflessen waarbij je met een inflatable kite gaat bodydraggen door het water. Bij geen wind gaan we met de SUP boards het water op. Is er wel wind dan kunnen we gaan strandzeilen of Blokarten.

Hopelijk tot snel!!

Floor Blankespoor

Ontmoet ons team

Kitesurfles met Kiteflow

Floor

 

Na jarenlang fanatiek kitesurfen, heb ik in 2009 besloten om van mijn hobby mijn werk te maken en Kiteflow opgericht. Nog steeds geef ik met veel plezier les en inmiddels met meerdere instructeurs. Ik vind het het leukste dat je elkaar goed leert kennen tijdens de les en ik probeer aan te voelen welke aanpak het beste voor die gene zal zijn.

Ik hou mij sinds 2018 voornamelijk bezig met de organisatie van Kiteflow. Als je belt of een email stuurt dan heb je goede kans dat ik je vragen beantwoord.

Leuk als ik je snel ontmoet! Met sprotieve groet,

Floor Blankespoor.

Kitesurfles met Kiteflow

Ed

 

Hoi! Ik ben Edmond Blankespoor, woon in Heemskerk met mijn vrouw en twee zonen.Ik heb altijd met veel plezier in de horeca gewerkt, toch was ik aan een nieuwe uitdaging toe. Ik heb leren kiten van mijn broer Floor. Eerst wilde ik er niks van weten maar ben uiteindelijk toch overgehaald om te leren. Toen ik het eenmaal kon wilde ik niks anders meer! Wat een fantastische sport, zo divers. Je kan springen, golfrijden en oneindig trucs uithalen op zee, op het binnenwater, in de zomer maar ook in de winter.

Op een gegeven moment kwamen we op het briljante idee om ook les te gaan geven. Het is heel erg leuk om heerlijk lekker buiten deze fantastische sport te leren aan nog meer mensen. Het is zó verslavend!

Tot snel!

Kitesurfles met Kiteflow

Floris

 

Hallo, mijn naam is Floris en ik ga dit jaar (2019) voor het eerst lesgeven bij Kiteflow nadat ik veel goede verhalen over de school heb gehoord en een seizoen bij een andere school heb les gegeven.

Ik woon in Heemskerk (lekker dichtbij het strand ) en werk bij een ICT helpdesk. Tijdens het kite seizoen ga ik 2 dagen minder werken op kantoor en ben ik minimaal 4 dagen per week op het strand te vinden. Kitesurfen is mijn grootste en mooiste hobby, mijn enthousiasme wil ik dan ook graag delen met andere/nieuwe kiters zodat ze ook van deze prachtige sport kunnen genieten. Naast kitesurfen ben ik in de winter graag in Oostenrijk op mijn snowboard, mocht de wind wegvallen dan pak ik mijn tennisracket ook nog af en toe.

Kitesurfen is geweldig op alle niveaus, er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor iedereen wel een leuke uitdaging is om op te richten. Van springen en tricks tot wave kiten en foilen. Tijdens het kiten vergeet je alles en ben je alleen bezig met de sport, mooie therapie toch!

Ik hoop je snel te zien bij Kiteflow zodat we samen de eerste stappen kunnen zetten in je kite carrière.

Kitesurfles met Kiteflow

Jeroen

 

Hallo mijn naam is Jeroen Kraaij en ik ben sinds 2004 aan het kiten. Sinds 2009 geef ik les en heb ik voor diverse kitescholen gewerkt. Sinds 2015 geef ik les bij Kiteflow.

Wat ik fijn vind aan Kiteflow is de kleinschalige en persoonlijk aandacht. Floor organiseert de lessen goed en we leren nog steeds van elkaar. En daarnaast heeft Floor altijd zijn kitespullen prima voor elkaar en hoef je als instructeur hier geen zorgen over te maken.

Het plezier in het kitesurfen vind ik belangrijk en dat vertaald zich ook door in mijn lessen. De sport heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld en daarmee neemt ook het belang van een goede kitesurfschool toe. Bij Kiteflow ben je hier aan het goede adres. 

Over Kiteflow

Linda

 

Ik ben Linda Visser. Na een paar kitelessen in 2013 heb ik in 2014 mijn eerste kitesetje gekocht en sindsdien is kiten mijn grootste hobby. In 2017 heb ik besloten dat ik mijn passie voor kitesurfen graag wil overdragen op anderen en daarom start ik in 2018 als instructeur bij Kiteflow. Ik doe dit part-time naast mijn baan als Management Consultant Banking bij PwC.

Als het niet waait, zit ik graag op de racefiets of lig ik in het zwembad. Ook hang ik graag bij een strandtent in de hoop dat er toch nog wind opsteekt ? !

Kitesurfles met Kiteflow

Louise

 

Mijn naam is Louise Okker en vanaf dit seizoen zal ik part-time les gaan geven bij Kiteflow. Ik ben opgegroeid in Castricum, maar momenteel woon ik in Amsterdam. Naast instructeur ben ik ook Supply Chain Coordinator bij HelloFresh.

Bijna tien jaar geleden ben ik begonnen met kiten, en sindsdien verliefd op de sport. Het mooie van kiten is dat je het over de hele wereld kan doen; Kaapstad, Bonaire, maar ook gewoon lekker in Wijk aan Zee. Hoe mooi dat ik van mijn hobby ook mijn werk kan maken, en zo mijn passie kan delen met anderen?

Tot snel, op het water!

Kitesurfles met Kiteflow

Jelle

 

In 2015 zou ik met vrienden op kite vakantie gaan. Ik dacht: ‘ik kan een beetje golfsurfen en een beetje zeilen, ook wind en water dus, hoe moeilijk kan dat zijn?” Dat viel even tegen, maar na een paar lessen bij Kiteflow was ik verkocht.

Nu ben ik iedere vrije dag op ‘t water te vinden. Om me nog meer te verdiepen in de sport heb ik in 2017 de opleiding tot IKO (international kiteboarding organization) instructor gevolgd en geef ik met plezier les. Zie je op ‘t water ☺.

Kitesurfles met Kiteflow

Bart

Hallo! Mijn naam is Bart Meester, geboren in 1990 te Wijk aan Zee. Afgestudeerd aan het CIOS te Haarlem met als hoofdspecialisatie buitensport. Ik ben van kleins af aan al te vinden op het strand en ben al lange tijd bezig met wind en watersporten.

Na 8 jaar werkervaring opgedaan te hebben binnen de evenementen branche, heb ik in 2016 besloten om freelance buitensport instructeur te worden. Dit doe ik met veel plezier bij onder andere Kiteflow. Tot snel!

Reviews

Van Kiteflow

Top!

Ik heb voor Kiteflow gekozen omdat zij (kite-)lesgeven m.b.v. een radiohelm, zo krijg je meteen en ook in een constante flow te horen wat je fout en - vooral - wat je goed doet. Deze aanpak beviel mij uitstekend. Eenmaal aan het lessen bleken de (sympathieke) instructeurs ook nog...

Kitesurf les wijk aan zee en schellinkhout

Ik en broertje hebben samen kitesurf les genomen bij kiteflow en dat was super leuk! De eerste les werd eerst goed uitgelegd wat de veiligheid van de kite was en hoe je hem zelf kon optuigen. We hadden al vlieger ervaring dus konden meteen het water in om te body dragen. Nadat het...

Page 1 of 23:
«
 
 
1
2
3
 
»
 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

sinds 2009

Kiteflow

WhatsApp WhatsApp ons